In de wereld van complexe vraagstukken over bijvoorbeeld energietransitie, wijkontwikkelingen, leefbaarheid en mobiliteit lopen we soms tegen de grenzen van een projectmatige aanpak aan. Herkenbaar?
De projectdoelen zijn helder geformuleerd, maar worden telkens weer ter discussie gesteld. Er is zorgvuldig onderzoek gedaan, maar de deskundigen zijn het niet eens over de conclusies. Alle benodigde informatie is voor de besluitvormers in kaart gebracht, maar toch komt men er niet uit. Gevolg: besluiten laten te lang op zich wachten, stakeholders brengen telkens weer nieuwe issues in en de scope beweegt alle kanten op. Dit lijkt een onbeheersbaar proces, maar dat is het niet. Het vraagt wel om een andere aanpak!

FACTS

  • Data: 23 sep. 2020 – 7 oktober 2020 – 28 oktober 2020
  • Kosten: € 1795,-
  • Tijd: 09.00-17.00
  • Plaats: Veenendaal , Vendelier 57c

Procesmanagement biedt methoden en technieken om om te gaan met onzekerheden, dynamische omgevingen, conflicterende belangen en stroperige besluitvorming. In onze nieuwe training “Procesmanagement in de praktijk” leer je hoe en wanneer je deze werkwijze kunt inzetten om ook in een ongecontroleerd proces tot resultaten te komen. We beperken ons niet tot de theorie uit de boekjes, maar gaan met de praktijk aan de slag. In groepsverband doorloop je een realistische casus waarbij zaken als netwerkanalyse, stakeholder engagement, besluitvormingsprocessen, interventies en competenties aan bod komen. Je maakt een procesontwerp en voert deze ook uit.

Heb je zelf een situatie waarbij de besluitvorming is vastgelopen, stakeholders afhaken in het proces en het lijkt alsof er nooit een oplossing met draagvlak zal komen? Breng dit in als casus en we gaan er samen mee aan de slag. Zo leer je niet alleen hoe een procesaanpak je kan helpen, je ervaart de toegevoegde waarde van procesmanagement ook direct door te oefenen met een eigen casus.

De 3-daagse training is ontwikkeld en wordt aangeboden door Dutch Boosting Group in samenwerking met TU Delft en Het Ontwikkelingsatelier. De uitgebreide kennis en ervaring van deze drie vooraanstaande partijen op het gebied van project- en  procesmanagement hebben wij gebundeld in een interactieve 3-daagse training.

Programma:

– dag 1: Netwerkanalyse en Stakeholder engagement strategie
– dag 2: Besluitvorming en Procesontwerp
– dag 3: Interventietechnieken, Competenties van de procesmanager en Procesuitvoering 

Heb je nog vragen, of wil je je juist meteen inschrijven? We zitten voor je klaar. Bel 0318 540 404 of mail training@dutchboostinggroup.nl. Je kunt ook het formulier hieronder gebruiken .

Of klik hier terug naar het overzicht van alle trainingen

Dina

Contact